Hannu Toivonen:
esitykset ja luennot

Olen tietojenkäsittelytieteen professori, tekoälytutkija ja yleistajuisen kirjan "Mitä tekoäly on?" kirjoittaja. Minut on valittu 100 suomalaisen IT-vaikuttajan joukkoon.

Toimin myös puhujana: pidän esityksiä ja alustuksia yrityksille ja muille organisaatioille.

Kuva: Veikko Somerpuro

Olen tutkinut ja soveltanut tekoälyä vuodesta 1990 sekä Helsingin yliopistossa että yrityksissä. Olen kehittänyt tekoälyä tieteellisiin sovelluksiin (esim. genetiikka, ekologia, paleoekologia, bioinformatiikka) sekä luoviin sovelluksiin (esim. kuunnelman, runojen ja musiikin tuottamiseen).

Pidän myös erilaisia esityksiä, alustuksia, luentoja ja koulutuksia – esimerkiksi tekoälystä tai kielimalleista. Väännän mielelläni rautalangasta, mitä tekoäly on ja mitä se ei ole, mihin kielimallit perustuvat ja mitä rajoituksia niillä on, miten tekoälyä käytetään vastuullisesti, ja niin edelleen. En markkinoi enkä hypetä.

''Käytännönläheinen, selkokielinen, hyvin myös teoriaa, esimerkit todella innostavia.''

 – Palaute esityksestä

Tekoälyasiantuntemus numeroina

''Tekoälyluento oli super mielenkiintoinen''

 – Palaute keynote-esityksestä

Esityksiä

Business Technology Forum, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus, Elinkeinoelämän keskusliitto, Hellon, Helsingin kaupunki, Helsingin kirjamessut, Helsingin seudun liikenne, Heureka, Inarin kunta, Jyväskylän kaupunki, Kansallismuseo, Kansallisooppera ja -baletti, Kunnallisalan kehittämissäätiö, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus: Digioppimisen areena, Perheyritysten liitto, Pharmaca Health Intelligence, Professio Finland, SAP,  Slush/HS Visio, Suomen Akatemia, Suomen kielipalveluyritykset, Suomen kulttuurirahasto, Suomen kustannusyhdistys, Suomen museoliitto, Suomen taloushallintoliitto: Tili- ja veropäivät, Suomen vesiensuojelun keskusliitto, Tampereen kirjafestarit, UKK-instituutti, Verohallinto, WSOY

”Keskustelu oli ajatuksia herättävä ja opin paljon uutta. Hannulla oli hyviä esimerkkejä tekoälyn hyödyntämisestä sekä sen nurjista puolista, ja keskustelua olisi voinut jatkaa pidempäänkin.”

 – Palaute alustuksesta

Vierailuja podcasteissa

"Luento-osuudessa hyvin havainnollinen ja kiinnostava ote. Mainiot käytännön esimerkit koko ajan ja osallistujien mahdollisuus esittää kysymyksiä ja vaikuttaa esimerkkeihin."

 – Palaute koulutuksesta

Asiantuntijana mediassa

"Sain sellaisia työkaluja käyttööni, mitä en aiemmin tiennyt tarvitsevani."

 – Palaute koulutuksesta

Ota yhteyttä
Puhelin: 050 9112405. Sähköposti: hannu.toivonen@gmail.com