Hannu Toivonen:
tekoälytaidetta

Tekoälytaiteeni on surrealistisia valokuvia merkillisistä tilanteista tai stillkuvia oudoista elokuvista. Pyrkin välttämään akateemista aneemisuutta ja leikittelemään omilla ja tekoälyohjelmien tuottamilla ideoilla. Kuvat on luotu kokonaan tekoälyohjelmien avulla.

Lisää kuvia: Instagram

Instagram

Teoksia

Useimmista kuvista on saatavana korkealaatuisia tauluja ja vedoksia signeerattuina ja numeroituina, esim. alumiini-dibond-taulu 60 cm x 60 cm (280 € + toimituskulut) tai fine art -vedos 25 cm x 25 cm (50 € + toimituskulut).

Näyttelyt

Porvoon kirjasto, tammikuu 2024: Avaruusseikkailu 1973

Lehdissä:


"Avaruusseikkailu 1973" ei ole vain näyttely; se on kulttuurinen merkkipaalu, joka puhuu sekä menneisyyden että tulevaisuuden kielellä, ja joka pystyy luomaan siltoja sukupolvien, kulttuurien ja maailmojen välille. Se on osoitus ihmiskunnan unelmista ja taiteen kyvystä toteuttaa ne.

– ChatGPT 3.1.2024

Stentorp, Parainen, kesä 2024: The Stentorp Collider

Jill Christiansen: villaa ja turkista
Hannu Toivonen: tekoälytaidetta

Galleria Jokin, Loviisa, elokuu 2024

Jaakko Stick ja Hannu Toivonen

Lisätietoja tulossa keväällä 2024

Muu luova ja taiteellinen työ

Olen tutkinut luovaa tekoälyä vuodesta 2010. Olen kehittänyt ja soveltanut tutkimusryhmäni kanssa menetelmiä luovien ja taiteellisten teosten tuottamiseen muun muassa runojen, kuunnelmien, rapin, musiikin, kuvien, sloganien ja metaforien generointiin

Heurekan kanssa tekemämme runokone on osa Heurekan tekoälynäyttelyä vuodesta 2022 lähtien.

Ylen kanssa teimme vuonna 2021 kuunnelman Paratiisiperhe – variaatioita, jonka käsikirjoitus generoitiin tekoälyn avulla. HS (7.3.2021) otsikoi arvionsa näin: "Tekoälyn käsikirjoittama Paratiisiperhe-kuunnelma yllättää taiteellisuudellaan, mutta tunteet siinä ovat kyllä hukassa."

Lisää taiteeseen liittyviä hankkeita on tutkimusryhmäni sivulla. Niissä tekoälyohjelmat on aina kehitetty itse, myös edellä mainitut runo- ja kuunnelmageneraattorit. Tämän sivuston kuvien tekoon on taas käytetty valmiita työkaluja.

Katsaus taiteelliseen työhömme sisältyy myös kirjaan Suomalaisen mediataiteen ensimmäinen vuosisata (Parvs 2023): luku "Tekoäly, luovuus ja taide", s. 167-171.