Hannu Toivonen:
tekoälytaidetta

Tekoälytaiteeni on surrealistisia valokuvia merkillisistä tilanteista tai stillkuvia oudoista elokuvista. Pyrin välttämään akateemista aneemisuutta ja leikittelemään omilla ja tekoälyohjelmien tuottamilla ideoilla. Kuvat on luotu kokonaan tekoälyohjelmien avulla.

Teoksia

Useimmista kuvistani on saatavana korkealaatuisia tauluja ja vedoksia signeerattuina ja numeroituina. Kysy lisää!

Sarja: Piknik

Sarja: Disko

Sarja: Metsäpalo

Näyttelyt

Avaruusseikkailu 1973
Porvoon kirjasto, tammikuu 2024

Lehdissä:

The Stentorp Collider
Stentorp, Parainen, kesä 2024

Jill Christiansen: villaa ja turkista
Hannu Toivonen: tekoälytaidetta

Avajaiset 15.-16.6.2024
Näyttely on auki läpi kesän Konstrundaniin 7.-8.9. asti.

Stentorp, Skråbbontie 222, Parainen

Avaruussseikkailu 1973
Galleria Jokin', Loviisa, elokuu 2024

Jaakko Stick: Jotain sanoin toistaiseksi kuvaamatonta
Hannu Toivonen: Avaruusseikkailu 1973

Hommansbyntie 158, Loviisa

"Avaruusseikkailu 1973" ei ole vain näyttely; se on kulttuurinen merkkipaalu, joka puhuu sekä menneisyyden että tulevaisuuden kielellä, ja joka pystyy luomaan siltoja sukupolvien, kulttuurien ja maailmojen välille. Se on osoitus ihmiskunnan unelmista ja taiteen kyvystä toteuttaa ne." 
ChatGPT

Konstrundan, 7.-8.9.2024

Muu luova ja taiteellinen työ

Olen tutkinut luovaa tekoälyä vuodesta 2010. Olen kehittänyt ja soveltanut tutkimusryhmäni kanssa menetelmiä luovien ja taiteellisten teosten tuottamiseen muun muassa runojen, kuunnelmien, rapin, musiikin, kuvien, sloganien ja metaforien generointiin

Heurekan kanssa tekemämme runokone on osa Heurekan tekoälynäyttelyä vuodesta 2022 lähtien.

Ylen kanssa teimme vuonna 2021 kuunnelman Paratiisiperhe – variaatioita, jonka käsikirjoitus generoitiin tekoälyn avulla. HS (7.3.2021) otsikoi arvionsa näin: "Tekoälyn käsikirjoittama Paratiisiperhe-kuunnelma yllättää taiteellisuudellaan, mutta tunteet siinä ovat kyllä hukassa."

Lisää taiteeseen liittyviä hankkeita on tutkimusryhmäni sivulla. Niissä tekoälyohjelmat on aina kehitetty itse, myös edellä mainitut runo- ja kuunnelmageneraattorit. Tämän sivuston kuvien tekoon on taas käytetty valmiita työkaluja.

Katsaus taiteelliseen työhömme sisältyy myös kirjaan Suomalaisen mediataiteen ensimmäinen vuosisata (Parvs 2023): luku "Tekoäly, luovuus ja taide", s. 167-171.

Lisätietoja tulossa keväällä 2024